Loonbedrijf

Onze services

Wij kunnen diverse werkzaamheden voor u uitvoeren. We zijn sterk op het gebied van:

 

  • aardappelen
  • bieten
  • cichorei
  • granen
  • graszaad
  • mais
  • gras

 


Gras

In het gras en hooi  kunnen wij voor u zodebemesten, maaien, harken, inkuilen en persen met wikkelen.

 

Zodebemesten

Dit gebeurt met 2 Vervaet hydro triken met  7.60 mtr Veenhuis bemesters met automatische afgifteregeling. Door de drie grote brede (1.05 mtr) en alle drie aangedreven wielen met een luchtdrukwisselsysteem heb je geen sporen of zodebeschadiging.

 

Maaien

Maaien doen we met een claas triple maaier, werkbreedte 9 mtr

 

Harken

Harken gebeurd met een 2 elemets claas hark met midden afleg, voor een mooie egale wiers of met een 4 elements claas hark 

 

 

Inkuilen

Inkuilen doen we met een Veenhuis combi snijwagen met 36 messen en met evt toevoeging van EM-silage door het gras. Het aanrijden gebeurt met een zware trekker met een holaras kuilverdeler of d.m.v een shovel

 

Persen & wikkelen

Wij kunnen ronde balen en grootpakpersen met snij-inrichting en tevens kan dit allemaal ook met foliewikkelen. Tevens kunnen wij dit geheel transporteren en in de bult zetten.

Mais

Het dorsen van korrelmais en ccm doen we met een claas lexion 420, voorzien van een claas conspeed 6-75 kolvenplukker.

 

Pletten en malen

Bij het pletten kan het produkt in een megabag geperst worden maar het kan ook in een kuil opgeslagen worden. Malen van de korrel gebeurd veelal in de varkenshouderij.

 

Megabagging

Bij megabagging wordt vochtig graan of korrelmais geplet en vervolgens onder druk en een megabag geperst. De megabag is een sluf van sterke hoog kwalitatieve folie van maximaal 60 meter lang en een doorsnee van 1.5 meter.

 

Waarom korrelmais??

Omdat veehouders door de strenge mestwetgeving vaak voldoende grond tot hun beschikking hebben is korrelmais een goede mogelijkheid voor kostprijsverlaging. Korrelmais en graan zijn, mits goed verwerkt en opgeslagen, prima geschikt als krachtvoer vervanger.

 

Transport

Ook het transport van de mais of het laden direkt af land in de vrachtauto is mogelijk.

Bieten/cichoreiteelt

In de bieten en cichoreiteelt kunnen wij op uitgebreide schaal voor u klaar staan.

 

Zaaien

Wij zaaien bieten en cichorei met 3 x 12 rijige machines waarvan 1 machine is voorzien van een rijenspuit en 1 machine is voorzien van een granulaatstrooier.

 

Verzorging

Wij kunnen de bieten/cichorei verzorgen met een 36 meter brede spuit, 12 rijige rijenspuit, 12rijige schoffeltuig met trilschoffels of vlakke schoffels voorzien van torsiewieders(speciaal voor cichorei) en aanaarden en een 12 rijige frees. Verder kunnen we sinds 2004 de bieten/cichorei behandelen met een 12 rijige kappenspuit waarmee we met roundup tussen de bieten/cichorei spuiten voor een effectieve aardappelopslag of veenwortel bestrijding.

 

Rooien

Het rooien gebeurt met 2 bunkerrooiers. De bunkerrooiers van Vervaet zijn voorzien van axiaalrollen, borstelset en een bunker met een inhoud van zo’n 17 ton. Voor cichoreirooien is de machine geheel voorzien van speciale rooischaren, reinigingsrekken en een axiaalset voor cichorei. Hierdoor kunnen zelfs smerige percelen cichorei toch schoon gerooid worden.